Als je nu hulp nodig hebt omdat je in gevaar bent, bel dan 112.

Iedereen heeft recht op een veilig thuis. Voel jij je thuis onveilig of maak je je zorgen om iemand anders? Je kunt hier hulp bij krijgen. Ook als je twijfelt over jouw situatie, kun je contact opnemen:


  • Praat je liever met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt? Stuur een mailtje naar contact@ervaringinhuis.nl of een DM op Instagram @ervaringinhuis.
  • Doe jij je verhaal liever persoonlijk? Loop binnen bij Filomena. Elke week zitten er medewerkers voor je klaar op dinsdag en donderdag tussen 09.00 uur en 12.30 uur. Je kunt zonder afspraak binnenlopen bij de GGD aan de Schiedamsedijk 95 in Rotterdam, je hoeft alleen maar te zeggen dat je voor Filomena komt.

Waarom deze campagne ‘Dat is niet normaal’?

Er zijn mensen in Rotterdam-Rijnmond die thuis te maken hebben met geweld. Slaan, schoppen, seksueel misbruik, maar ook geestelijk geweld zoals uitschelden, vernederen, spullen kapot of geld afhandig maken. De stap naar hulp, lijkt soms groot. Misschien geldt dat ook voor jou. Omdat je niet weet waar je de juiste hulp kunt vinden. Of omdat je denkt dat de hulp niet voor jouw situatie geldt.

Wij – Filomena, Veilig Thuis, Arosa, Fier, Ervaring in Huis, en de gemeente Rotterdam – vragen in september met posters in de toiletruimtes van de horeca extra aandacht voor een veilige thuissituatie. We hopen dat deze extra aandacht met posters in de horeca meer mensen helpt om de weg naar de juiste hulp te vinden. Juist omdat dat een plek is waar je je veilig en onbespied kunt voelen, wat nodig is om zelfs maar aan hulp te denken.